Ben je energieën of heb je verschillende energieën in jezelf?

Gepubliceerd op 17 september 2020 om 09:27

Een dialoog hebben met de verschillende energieën in jezelf. Kan dat? Energieën? Wat zijn dat? 

Misschien herken je ze wel: stemmingen, gemoedstoestand, humeur. Een voorbeeld.

Je wordt in het weekend wakker en hebt nog geen zin om op te staan. Je draait je nog een keer om en trekt de dekens nog eens lekker over je heen en blijft liggen. Je hebt al wel zin in thee of koffie en vraagt je partner of maatje om dat te maken. Jullie drinken dat later heerlijk gelaxed samen op en kunnen op die manier rustig te tijd nemen om wakker te worden. Dát is je relax-energie. Die gaat voorlopig nog niet aankleden, heeft eigenlijk helemáal geen zin om uit dat lékkere wárme bed te komen. Daar is het zo heérlijk ontspannen, rustig, warm en cosi! Was het maar zo'n feest, want..

Je krijgt al snel gedachtes over wat je allemaal met deze zaterdag zou willen doen en wat je zoal zou moeten doen. Dat kan iets zijn wat gepland is, maar ook iets waar jij het liefst je tijd aan besteed, bijvoorbeeld: naar een afspraak met iemand, nog even het werk van kantoor afmaken, voor een tentamen studeren of in de tuin werken, gaan shoppen of fotograferen. Kortom, aktie in de tent! En voilà, daar is je andere energie/deel/ik: de aktie-energie! Die springt uit bed om snel te gaan douchen en aan te kleden, kleding uit te zoeken en als een speer ontbijt te maken en te gaan eten, want.. er staat een boel op het programma! Dingen doen! Dit is een heel andere energie. Aangenaam!

We hebben hier met een tweetal energieën kennisgemaakt. Ze worden ookwel delen of ikken genoemd. Welke van de twee heeft bij jou 's ochtends de overhand? Ik weet het niet. Dat weet alleen jijzelf.

 

Wie weet zijn ze elke dag in een vreselijke strijd met elkaar, zou zomaar kunnen. Dat betekent getob in je hoofd over wie de overhand mag hebben. De eerste? Lekker gelaxed nog eens omdraaien in bed of de tweede? Vlot uit bed gaan om gelijk in actie te komen? Uiteindelijk krijgt er één de overhand. Welke is dat bij jou?

Je zult wel zeggen, dat hangt af van het moment en dat is ook zo. Als je een belangrijke afspraak hebt, dan is het voor de hand liggend dat je snel in je actie-deel komt. Heb je niets op het programma staan, dan blijf je makkelijker nog lekker in bed liggen.

Dit zijn er nog maar twee, maar zo heb je nog veeel meer energieën in jezelf. Er zijn er die heel duidelijk op de voorgrond zijn,vaak aanwezig en er zijn er die maar af en toe van zich laten horen. Benieuwd naar hoe dat bij jou zit?

Kijk maar eens welke energieën jij in jezelf opmerkt. Een paar vragen stellen aan zo'n deel kan ook gewoon en je krijgt ook gewoon antwoord. Ga dus de dialoog aan en luister en ervaar wat jou energie/deel je te vertellen heeft. Je zult versteld staan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.