Wat het is

Zie jezelf als een verzameling personen of delen ook wel 'ikken' genoemd, met elk een eigen energie, wil, doel, missie en behoeftes. Ze worden ook wel delen genoemd in jezelf.

Je kunt merken dat je ze hebt aan de verschillende stemmingen waar je in zit.

Ben je bijvoorbeeld op vakantie in een heerlijk huisje aan het strand, je slaapt uit, gaat rustig ontbijten en schuifelt in de loop van de dag naar je zonnebed aan het strand om wat te zwemmen, te zonnen en te lezen dan zit je hoogstwaarschijnlijk in je ontspannen ‘chill-ik’. Komt er opeens een mailtje binnen van je bedrijf en is er iets niet goed gegaan met een levering aan een klant, dan kom je in actie en gaat handelen om het ontstane probleem z.s.m. op te lossen. Dit is je alerte, ‘actie-ik’.

Zo zijn er nog meer en ze dienen allemaal een nobel doel: Dat het met jou goed gaat. Ze zorgen ervoor dat je niet uit de bocht vliegt en in balans blijft en doet wat je moet doen.

Op het moment dat sommige delen/’íkken’ je gaan overheersen, kun je niet zo makkelijk meer afwisselen. Daar komen voor jou de problemen om de hoek kijken wat betekent dat je teveel stress opbouwt en niet in balans bent, een kort lontje hebt en niet meer zo geniet van wat je meemaakt.

 

De sessie

Tijdens de Voice dialogue-sessies gaan we rechtstreeks praten met je ‘ikken’. Dat begeleid de facilitator. Je bent dus met elkaar in gesprek.

De techniek maakt gebruik van stoelen. Je begint in het midden en maakt uitstapjes naar andere stoelen/’ikken’ om je te laten beseffen en voelen dat deze ‘ikken’ verschillende delen in jou zijn.

Zo ontwikkel je langzamerhand een bewust ego, die vanuit zijn of haar middenpositie kijkt naar de verschillende delen en ze herkent als ze zich voordoen doordat je ze voelt in de vorm van het soort energie waar je inzit op een moment, bijvoorbeeld: ontspannen, angstig, verdrietig of boos.

 

Door middel van deze sessies krijg je de regie over je functioneren en over je leven weer in handen en leef je bewuster en geniet je intenser, wat je ook gelukkiger kan maken. Daar doen we het voor! Samen!

Zoals je ziet op de foto is de ruimte geheel 'Corona proof' en natuurlijk is het ook mogelijk om via Zoom, Skype, Google Meets of soortgelijk,  de sessie te doen. Ik heb daar ruime ervaring mee opgedaan in deze Coronatijd.