Ben je verlangens? Of heb je verlangens?

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 09:27

Je wilt iets, je hebt een behoefte. Bijvoorbeeld je wilt op reis, je wilt een baan die aansluit bij je opleiding, je wilt een bepaalde auto, je wilt een partner, je wilt een huisdier om te knuffelen. Zo kun je de lijst nog véél langer maken.

 

Waarom willen we nou zoveel? Waarom hebben we verlangens? 

Ze vormen de invulling, het middel om een goed gevoel te krijgen bij onszelf. Misschien wel om ons uiteindelijk gelukkig te voelen.

 

Denk je eens in:

Ik ga op reis en voel mij: ontspannen en vrij.

Ik heb de baan gekregen en voel mij: erkent, gezien en serieus genomen.  

Ik heb de partner gevonden en voel mij: blij, veilig en niet meer éénzaam.

Ik heb het huisdier gekregen en voel mij: ontspannen, tevreden, en ontroerd.

Ik heb een druk sociaal leven en voel mij: opgelucht, dankbaar en blij.

 

Dit zijn maar voorbeelden. Je kunt ze zelf oneindig invullen met mooie gevoelens.

 

Dat betekent dat we ook veel moeten doen om aan al die verlangens invulling te geven, want wat, als dat niet lukt? Dan voelen we ons niet zo blij, tevreden, erkent, gezien, dankbaar etc.

Dan hebben we last van o.a: boosheid, frustratie, verdriet en teleurstelling.

 

Misschien worden we daar ook wel zo moe van. De race om dat voor elkaar te boxen.

We tollen in het rond van alles waar we invulling aan willen geven om ons goed te voelen.

 

Maar wat zou er gebeuren als we eens halt hielden? Gewoon te stoppen in het moment, de rust op te zoeken bij onszelf en tijd en ruimte te maken voor onszelf, op elk moment dat we maar willen. Dan draait alles om ons heen en zit jezelf in het middelpunt. Wat gebeurt er in het middelpunt van een storm? Daar is het rustig. Zo gaat het ook met ons als mens.

 

Sta af en toe eens stil in de storm die ons leven is en ervaar de rust waar we zo naar verlangen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.