Wat is Life Coaching?

Life coaching gaat over je leven. In de breedste zin van het woord.

Zie jezelf als het centrum en hoe je je verhoudt tot je werk, in de zin van het soort werk, hoe je je verhoudt tot je leidinggevenden of je personeel of je collega’s. Het kan ook betrekking hebben op je privéleven in de vorm van hoe je je verhoudt tot je partner, familie, vrienden, kennissen of overige mensen.
Dan heb je nog je geschiedenis, je geboorte, de familie of omgeving in welke je opgroeide en wat je allemaal hebt meegemaakt.
Het kan betrekking hebben op je inspiratie, waar gaat je hart sneller van kloppen, waarbij voel je je vrij, waar wil je voor gaan?

Dat is met elkaar nogal wat.

Al die zaken hebben invloed op je gehad, hebben je gevormd. Dat leidt er meestal toe dat je een bepaald beeld van jezelf hebt, wie je bent. Dat je bepaalde gevoeligheden hebt opgebouwd. Dat je vanuit bepaalde structuren en gedragingen opereert. Daar is op zich niets mis mee, maar als je de betere balans zoekt in je leven of meer harmonie en je meer gelukkig wilt voelen in je leven, dan is het wel nodig om meer van jezelf te weten, ook dát wat niet zo zichtbaar is.